Cześć, dziś mam dla Was szybki obiadowy przepis na dopbap. Ta nazwa pewnie większości nie mówi zbyt wiele bo to koreańskie danie nie jest u nas zbyt popularne, ale przygotować można je bez żadnych wymyślnych składników, a jest bardzo smaczne i stosunkowo szybkie do zrobienia!
https://youtu.be/8LuK8AstvPU
___________________
#topgar - mój tag do obserwowania lub czarnolistowania
Wołam osoby, które wyraziły chęć wołania. Jeśli chcesz być dołączony do listy zaplusuj odpowiedni komentarz poniżej. Nie wiem czy wołanie już działa, ale gdy będzie działać to będę Cię wołać 
____________________
#sushi #topgar #gotowanie #jedzenie #gotujzhejto
MG78

Wołam osoby, które wyraziły chęć wołania! Jeśli chcesz aby dopisać Cię do listy napisz komentarz lub priv!


@Bula1899 @upsidedownpl @Paulie @wposzukiwaniu @UbogiKrewny @Woltmer_ @dywagacja @zypulka @Empe12 @GladysDelKarmen @flaki @krash @Majki992 @Pawelvk @lubieplackijohn @PanHeniek @Zgrywajac_twardziela @Vairusek @PJ94 @arcydramatyczny @vvyspa @UbogiKrewny @kiszony_korniszon @LoneRider @Darect @Zgrywajac_twardziela @ucieklem_z_wykopu_jak_zostal_sciekiem


Jeśli zostałeś lub zostałaś zawołana ale chcesz abym wypisał Cię z listy napisz proszę priv.

GazelkaFarelka

@MG78 całe życie to robię tylko z keczupem i kukurydzą

Bankrut.pl

@MG78 Oooo to Twoje filmy?? Muszę Ci powiedzieć, że to Ty pomagałeś mi przy pierwszych "świadomych" próbach zrobienia idealnej pizzy i bardzo Ci za to dzięki stary! Dużo fajnych technicznych wskazówek, wartościowej wiedzy, widać, że masz pasję do tego co robisz, tak trzymaj!

Artur

@Bankrut.pl Ja wciąż muszę tę "pitce" zrobić - mam zapisane w zakładkach. Ale już taki sobie przepis sprawdzony wymodziłem, że ciężko mi się przestawić.

Bankrut.pl

@Artur Ja cały czas kombinuję, robię wersję z większa ilością drożdży na szybko lub z małą jak planuje na np. następny dzień - obie wychodzą naprawdę smacznie. W zasadzie od dwóch miesięcy robie pizzunie prawie codziennie „ ten” przepis wniósł bardzo dużo wiedzy i niuansów technicznych bo nadal jestem żółtodziobem w gotowaniu ale z progresu jaki poczyniłem jestem naprawdę dumny

MG78

@GazelkaFarelka Pora coś zmienić ;d!

MG78

@Bankrut.pl Tak, moje. Bardzo się cieszę i staram się robić takie filmy, które będą pomocne!


Jeśli lubisz pizzę to sprawdź na kanale odcinek o panuozzo - mocno polecam to mało popularne u nas danie wszystkim miłośnikom pizzy. Do jego przygotowania wykorzystuje się to samo ciasto.

Bankrut.pl

@MG78 O proszę, nie słyszałem! Oczywiście, że sprawdzę i być może zrobię nawet dzisiaj bo akurat ciasto na dwa placki sobie dojrzewa od wczoraj Takie polecajki to ja rozumiem

Bankrut.pl

@MG78 mmm widzę, że zapowiada się wybornie!! Karczochy i kapary jeszcze nie gościły u mnie na stole, rukola w zasadzie tez, wiec czuję, że to będzie pamiętne doznanie

MG78

@Bankrut.pl I jak wrażenia?! chilli mayo zrobiłeś?

WalIy

Dzisiaj wjechał ten przepis, nie bawiłem się w ładne układanie warstw ale muszę przyznać, że danie jest sztos połączenie smaków tuńczyka i prażonego nori mnie zaskoczyło

e9cd76ce-bd71-4644-9be4-6646f1978273
MG78

@WalIy Cieszę się, że Ci smakuje! Wykorzystałeś ryż długoziarnisty? Z krótkoziarnistym będzie jeszcze lepsze!

Bankrut.pl

@MG78 W końcu była party pizza bo nie skompletowałem składników a chciałbym zrobic dokładnie wg przepisu Na pewno pochwałę się efektem Ogólnie pizza uzależnia, a carbonara to wogole jest jakiś nieziemski hit, masz tez w przepisach? Sos robię tak: smażę cebulę na boczku, dodaje śmietanę 30, jak zgęstnieje parmezan i na końcu jogurt typu greckiego. Doprawiam chilli, pieprzem, oregano i solą.

Potrzebuję tez coś zmienić w passacie, używam pomidorów z puszki bo te szklarniowe średnio się sprawdzają i czekam na lato. Masz jakiegoś tipa? Może jest konkretny producent pomidorów z puszki którego możesz polecić?

WalIy

@MG78 no akurat taki miałem w domu ale to danie zostanie ze mną na zawsze już, więc będę próbował różnie je robić

Zaloguj się aby komentować