Komentarze (11)

Compositum

@ErwinoRommelo Ilość maku odpowiednia

DerMirker

Piękny!! Jaki przepis?

ErwinoRommelo

@DerMirker 40%maki 550 60% 1100, razem 420g, 15g drozdze kostka zywe, sol lyzka stolowa. 1, 300ml wody dodajesz yeatsy i lyzke cokru najlepiej czczinowego brunatnego. Przykryc zostawil na 20min. Potem wymieszac w misce wszystko pezykryc scierka i 30 min przerwy, potem sesje zaginania, zaginasz ciasto co srodka zeby zamknac w nim powietrze wymieszac bable zrobione przez yeatsy i znowu przykrywasz na 30 min, takich sesji zawijania ma byc minimum 4. Piekarnik 430-400 zalezy czy wolisz bialy jak pizza czy wupieczony jak facet. Do dtuch owena ( zeliwny garnek) maka na dno ciasto znowu maka na ciasto troche maku na gore robisz nozem ze szpikulcem rozciecie ( jakbys robic cesarke bardzo grubej babie) pokrywka on i 30 min potem pokrywka off i 20-25 min, ja zawsze termobieg on, i jak sie piec nagrzewa wstaw odrazu pusty zeliwny garnek do srodka zeby w momencie wstawiana byl w temp pieca.

DerMirker

@ErwinoRommelo o panie, to bardzo trudny chleb. Musisz mieć bardzo porządny piekarnik ponadto

ErwinoRommelo

@DerMirker coty banalnie latwy tylko zeliwny garnek trzeba ogarnac, piekarnik stary no ale ciesze sie bo grzeje do 250

DerMirker

@ErwinoRommelo Myślałem, że chodzi o 430 C

ErwinoRommelo

@DerMirker sorka pojebalo mi sie 230-240 stopni

ErwinoRommelo

@DerMirker https://www.youtube.com/watch?v=3xtj9X1jDc0&t=79s z tego filmiku sie nauczylem i zawsze wychodzi sztos

DerMirker

@ErwinoRommelo dzięki za przepis, będę próbować. Muszę sobie garnek kupić wpierw

Zaloguj się aby komentować