Chlebek na weekendzik.
#bojowkapiekarska #gownowpis #tagowanietomojapasja




Chlebek na weekendzik.
#bojowkapiekarska #gownowpis #tagowanietomojapasja




@ErwinoRommelo Ilość maku odpowiednia
Stupke widzę w tym chlebie
@ErwinoRommelo chlebuch
Piękny!! Jaki przepis?
@DerMirker 40%maki 550 60% 1100, razem 420g, 15g drozdze kostka zywe, sol lyzka stolowa. 1, 300ml wody dodajesz yeatsy i lyzke cokru najlepiej czczinowego brunatnego. Przykryc zostawil na 20min. Potem wymieszac w misce wszystko pezykryc scierka i 30 min przerwy, potem sesje zaginania, zaginasz ciasto co srodka zeby zamknac w nim powietrze wymieszac bable zrobione przez yeatsy i znowu przykrywasz na 30 min, takich sesji zawijania ma byc minimum 4. Piekarnik 430-400 zalezy czy wolisz bialy jak pizza czy wupieczony jak facet. Do dtuch owena ( zeliwny garnek) maka na dno ciasto znowu maka na ciasto troche maku na gore robisz nozem ze szpikulcem rozciecie ( jakbys robic cesarke bardzo grubej babie) pokrywka on i 30 min potem pokrywka off i 20-25 min, ja zawsze termobieg on, i jak sie piec nagrzewa wstaw odrazu pusty zeliwny garnek do srodka zeby w momencie wstawiana byl w temp pieca.
@ErwinoRommelo o panie, to bardzo trudny chleb. Musisz mieć bardzo porządny piekarnik ponadto
@DerMirker coty banalnie latwy tylko zeliwny garnek trzeba ogarnac, piekarnik stary no ale ciesze sie bo grzeje do 250
@ErwinoRommelo Myślałem, że chodzi o 430 C
@DerMirker sorka pojebalo mi sie 230-240 stopni
@DerMirker https://www.youtube.com/watch?v=3xtj9X1jDc0&t=79s z tego filmiku sie nauczylem i zawsze wychodzi sztos
@ErwinoRommelo dzięki za przepis, będę próbować. Muszę sobie garnek kupić wpierw
Zaloguj się aby komentować