#chleb #chlebcontent #bagiety #homeoffice #dyi #gotowanie


Praca na home office ma zalety. Np. mogę zrobić sobie pyszne bagiety i to wcale nie oszukując pracodawcy:


* Bo gdy przepis wymaga 3.5h, to w praktyce mojej uwagi wymaga może 15 min (1 przerwa na kawę) rozłożone w czasie.

* W praktyce, 2-3 minuty roboty z ciastem, 30-60 min czekania na ciasto.

* W czasie gdy czekam na: drożdże, ciasto, nagrzanie piekarnika czy samo pieczenie, jestem w stanie normalnie pracować.


Efekty?


75% hydracja, 6 bagiet z tego 2 już w brzuchu

Przepis stąd: https://www.cookwell.com/recipe/sandwich-baguettes (swoją drogą Ethan Chlebowski - nazwisko zobowiązuje xD - jeden z moich ulubionych youtuberów około-jedzeniowych który przynajmniej w mojej ocenie nie wydziwia, a stawia raczej na edukację widza i zrozumienie "czemu coś się robi")


I od razu jakiś dzień lepszy się zrobił ^^

045e6a5c-68c3-4450-8c27-b209548839a2
41118269-6a59-4bd1-b98a-768d89935251
48e26955-6eac-49ce-a66a-a0d18b21236c
da32f889-4e1c-4a37-b733-4eea948bdda6

Komentarze (4)

LondoMollari

* W czasie gdy czekam na: drożdże, ciasto, nagrzanie piekarnika czy samo pieczenie, jestem w stanie normalnie pracować.

@frondeus Pod warunkiem, że w czasie pieczenia nie wyskoczy super pilna sprawa w pracy, na to nałoży się kolejna, i po 3 godzinach będziesz wyjmować chleb z pieca łopatą. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

frondeus

@LondoMollari Na wszelki wypadek ustawiam samo-wyłączenie w piekarniku xD Najgorsze co się stanie to troszeczeczkę bardziej się przypieką albo nierównomiernie.

matips

Co do nich zjadasz?

onlystat

@frondeus wygladaja super!

kradne przepis!

Zaloguj się aby komentować