Absolutnie genialny dodatek (choć ja to mogę żreć prosto ze słoja) - Filety z sardeli w oliwie (Anchois/Anchovies). Picrel bo dziś kupiłem 2 słoje w Lidlu


Morski bekon, doskonale nadaje się jako dodatek do sosów (np. sos z kaparami i anchois), pizzy (haha ma wielu miłośników) czy też mięsa (mój ulubiony to smażony boczek z paskiem fileta z sardeli).

Smak zaliczany do "acquired taste" - tylu zwolenników ilu zaciekłych wrogów.

Ja polecam bo w tym wydaniu to potężna (!!) bomba zdrowych tłuszczy.

~29 pln Lidl (i serio, ciężko znaleźć lepsze)


#jedzenie #kuchnia #gotowanie

924ac9a1-a7ce-42ef-8771-90b5fe339bc3

Komentarze (14)

matra

@Michumi caponata :3

u mnie się niestety marnują, bo jakoś tak najbardziej mi podchodzi do dań mącznych, których nie jadam ._.

SUM

@Michumi Kiedyś tym różnił się lidl od biedry, że mieli sporo dobrych produktów teraz tylko wojna cenowa o niską jakość.

Michumi

@SUM ale ja to dziś kupiłem

tygodnie tematyczne w Lidlu imo dalej trzymają poziom choć nie wybaczę im wycofania sera Obazda z tygodnia alpejskiego :[

SUM

@Michumi Kiedyś było lepiej.

Michumi

@SUM niezaprzeczalnie!

Gustawff

Narobiłeś smaka. Jaka waga?

Michumi

@Gustawff 220/126 (po odcieku)

Michumi

@UncleFester na regałach z włoskimi / deluxe produktami

Chociaż faktycznie te cioły czasem w 1 sklepie wrzucą w innym nie

UncleFester

@Michumi Mały update, udało się kupić, w tym samym Lidlu co wczoraj, stały na półce z DŻEMORAMI

Michumi

@UncleFester skoro z boczku można zrobić dżem ze świni to może anchois nadają się do robienia dżemu z sardeli

Michumi

@UncleFester tak przy okazji Zrobiłem sobie do wędlin sos anchois i kapary, majonez anchois wedle uznania kapary tak samo odrobina pieprzu zblendować. Na przykład taki schab sous vide z tym miazga

UncleFester

@Michumi Sosik brzmi zacnie, smacznego. A za mną chodzi puttanesca, więc dziś ciąg dalszy kluch.

Michumi

@UncleFester no, petarda kluchy

Zaloguj się aby komentować