A wrzucę sobie dzisiejszy obiadek, bo smaczny był. Soczysty, pieczony schabik do tego podsmażone ziemniaczki z kolorowymi dodatkami

#jedzenie #gotujzhejto
1009bf9c-e7fc-4453-9e97-c1da33ce8d01
Mr.Mars

@4Sfor Wszystko zgodnie z zasadami. Parzysta liczba ziemniaczków i dodatków.


Jakbyś miał 5 ziemniaczķow to poczułbyś niedosyt.

4Sfor

@Mr.Mars A jak! W rzeczy samej

Mel

Najpierw jedzą oczy

deafone

@4Sfor o proszę, a mówią że kryzys

4Sfor

@deafone Panie, pół roku składałem na ten obiad żywiąc się tylko nadzieją

mk-2

@4Sfor Dobrze że nie miłością xD

4Sfor

@SuperSzturmowiec I będzie pierdziówka Ale... grochówka to dobra rzecz!

TrocheToBezSensu

@4Sfor Jakim cudem robisz soczysty schabik?

4Sfor

@TrocheToBezSensu Dobre pytanie. Zawsze wychodził mi suchy - jak to schab Tym razem zamarynowałem dziada na 48 godzin i zapiekałem w 180° przez 1,5 h - to było coś 1,4 kg schabu. Brytfannę trochę podlałem bulionem, tak by mięsko miało co pić Wyszło super. Ale gros roboty chyba zrobiło to marynowanie przez dwa dni. Mięso nasiąkło marynatą i wyszło cymes - palce lizać.

Gilgamesz

Serio ludzie gotują jak w restauracji jakiejś

4Sfor

@Gilgamesz Po prostu nie lubię chlewu wokół siebie, a zwłaszcza na talerzu

Gilgamesz

@4Sfor a sosu nie było taki suchar?

4Sfor

@Gilgamesz Był sosik, ale nie lałem dużo, żeby mi na talerzu to nie pływało. Poza tym nie lubię smażonych zmieniaków z sosem. Bardziej mi smakują takie prosto z patelni bez sosu.

Zaloguj się aby komentować