10 minut przed czasem, idealnie żeby ochłonąć i napisać posta:)
Osiem plackow czeka na gości, przygotowania były intensywne bo i chałupkę wypadało ogarnąć
Nie obyło się bez stresu, ciasto podczas formowania kulek nie współpracowało jak sie tego spodziewałem, wyszło hydr około 72 wiec zapewne dlatego.
Sa 4 sosy, trochę karczochów, oliwek, kukurydzy, cebuli i kilka różnych serów.
Od rana prawie nic nie jadłem i nie mogę sie doczekac pierwszej pizzuni
#pizza #hejtopizza
907270a6-5b43-4c39-92ab-18faee1d9c6e
035e0188-0fe2-40a1-8bc0-24406fcd6534
4461157e-acf4-4bec-87dc-bfcfa08ea3ec
7cf89524-ceff-47d7-9289-977c0c5d6426
ffe181eb-205c-42ac-9944-2754a6405395
Pan_Pomidor

@Bankrut.pl "Od rana prawie nic nie jadłem"


xD Postanie chyba pasta o Tobie, "Mój ojciec to fanatyk pizzy" xD

zemstakosiarki

Karczochy marynowane czy pieczone kładziesz na pizze? Czy może świeże?

Bankrut.pl

@zemstakosiarki grillowane, w oleju

Niedobry

@Bankrut.pl Nie kus diable. Ja jestem zonaty...

Koloalu

Jak długo trzymałeś w kulkach?

Bankrut.pl

@Koloalu Bazą była biga fermentujaca dwa dni, wiec pierwsze kulki stały ponad godz w temp pokojowej. Wczesniej po wyrobieniu ciasta uformowalem je w jedna duża kule i ona odpoczywała tez godz w temp pokojowej. Ostatnie kulki z 8 jedliśmy już dość pozno wiec one polezaly znacznie dluzej ale nie na tyle żeby straciły swoją strukturę.

Zaloguj się aby komentować