Zdjęcie w tle
Zielonypomidor

Zielonypomidor

Osobistość
  • 129wpisy
  • 2450komentarzy

#przegryw


W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy;


tak wiele rzeczy budzi w nas zaraz przeczucie straty,


że kiedy się je traci - nie ma sprawy.


Trać co dzień coś nowego. Przyjmuj bez obawy


stracone szanse, upływ chwil, zgubione klucze.


W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy.


Trać rozleglej, trać szybciej, ćwicz -wejdzie ci w nawyk


utrata miejsc, nazw, schronień, dokąd chciałeś uciec


lub chociażby się wybrać. Praktykuj te sprawy.

Zaloguj się aby komentować

Zielonypomidor

@Kronos Sorry, nie wiedziałem, że ludzi ubędzie i nie zniknie to w tłumie.

SpoconaPacha

Komentarz usunięty przez moderatora

Zielonypomidor

@SpoconaPacha Do kremu 200 g a do ciasta 175 g.

Zaloguj się aby komentować

Hi-cube

@Zielonypomidor @Adonix a tutaj okładka książki która gorąco polecam jako zawodowy (były xD) kucharz. Żadnego pierdzielenia, przepisy co do grama + temperatury składników podane. Często omawiana technika i na co uważać podczas poszczególnych wypieków + rysunki quasi techniczne jak trzymać łapska podczas pracy nad ciastem.

ad0c10a7-a0b1-49a7-9639-f1d09c6c3fb6
Zielonypomidor

@Hi-cube Dzięki wielkie. To już wiem jaką książkę kupić.

Zaloguj się aby komentować

Uświadomiłem sobie właśnie, że to kolejne danie którego w dzieciństwie nie znosiłem. To moja wariacja na temat bigosu. Swojska kapusta kiszona, co już 14 miesięcy ma , rozpływa się w ustach bez gotowania. Do tego boczek, cebula, kiełbasa, pomidory i wymęczone powidła śliwkowe. Po prostu #prostyobiad


#jedzenie #gotujzhejto #jedzzhejto #gotowanie

43ac2bdc-2ea5-46ac-8c4a-b4a2b198afba
Zielonypomidor

@KHOT Jak się telefon przekręci to widzę ciasteczkowego potfora.

Zaloguj się aby komentować

Pierwsza blacha bułek do burgerów w końcu upieczona. Czy jest różnica między tym przepisem z ziemniakami a moim wcześniejszym? Tak ogromna, bułki są super. To będzie już mój podstawowy przepis.


Przepis w komentarzu tego wpisu https://www.hejto.pl/wpis/czy-byloby-zainteresowanie-jakbym-zrobil-ama-z-zycia-kucharza-freelancera-w-uk-p?commentId=6cb76c2d-ff37-4713-833f-44c9a5ef57ce


#jedzenie #gotujzhejto #gotowanie #burger


FYI @konrad1 @paramyksowiroza

ec21de5b-151f-43d6-bf1a-458a9624ec94
Zielonypomidor

@KUROT To tylko bułki co będzie jak jutro będzie jeszcze burger? xD

Foxington

@Zielonypomidor piękne bułeczki , mam mięsko wbijaj do mne na kwadrat

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

W dzieciństwie nie znosiłem. Na przestrzeni czasu jadłem rożne wersje; na kurczaku, indyku, żeberkach i nawet golonce. Kasze też były rożne: jęczmienne, manna. Jadłem też ryżem. Jednak najbardziej lubię wersje którą jadłem w rodzinnym domu kumpla ze studiów w górach. Duża ilość kaszy perłowej, ziemniaków, koperek oraz zabielana odrobiną śmietany. Czy to dalej jest krupnik? Nie wiem tego ale chlebka nie trzeba. Ot #prostyobiad


#gotowanie #jedzenie #jedzzhejto #gotujzhejto

3a5dffa8-28de-4f17-a542-5ded229706ad
Zielonypomidor

@paramyksowiroza Jadłem tak parę razy nawet zapomniałem.

justypl

@Zielonypomidor Uwielbiam krupnik, a podobnie jak Ty miałam ze szczawiową. Przepis niby ten sam jak przed laty (ciężko coś zmienić) i obecnie dosyć często gotuję, kiedyś nie było opcji abym zjadła.

JaktologinniepoprawnyWTF

@Zielonypomidor Ja krupnik lubię podobnie jak kalafiorową bo dużo rzeczy w nich pływa i są gęste.

Zaloguj się aby komentować

MozeJutro

@Zielonypomidor Mmmm, aż czuję ten smak połączony z uczuciem zimnego, niedopieczonego środka

Zielonypomidor

@MozeJutro No nie rozmrożona była i pieczona w piecu do pizzy. xD

Zaloguj się aby komentować

RandomowyMirek

@Zielonypomidor

Ale mizerię to się podaje w osobnej miseczce, a nie na talerzu razem z resztą!


Przecież te ziemniaki i kotlet pływają w śmietanie, fujka.

Michumi

@Astro ja kiedyś anty koper teraz pro

Michumi

@RandomowyMirek fujka to ty masz małego, cuchnącego chujka (▀̿Ĺ̯▀̿ ̿)

Zaloguj się aby komentować

Poprzednia