@Callow @FriendGatherArena 100g twarogu półtlustego, 20g mąki, 40ml mleka, 1 jajko, szczypta proszku do pieczenia, szczypta soli - to baza. Trzeba przeliczyć w zależności jaki twaróg się dostanie. Polecam krajankę, kawałek 500-600g albo te kostki po 250. Ten w plastiku coś się nie klei.
Na słodko jeszcze 20g WPC waniliowego/śmietankowego
Całość zblendowac na gładkie ciasto.
Na wytrwanie: więcej soli, pieprz, oregano albo inne przyprawy i dodałem do ciasta podsmażone, drobno siekane szalotki
Smażę na teflonie, na odrobinie tłuszczu w sprayu. Koniecznie pod przykryciem, na minimalnym ogniu. Ostrożnie przewracać jak góra się lekko zetnie, to jest bardzo delikatne ciasto.
Słodkie przekładam dżemem, nutellą, sosem zero albo zamrożonymi malinami. Wytrawne - serem protein, chudą szynka i ketchupem albo jakims czerwonym smarowidłem.
Spoko przepis low carb, low fat.