Z racji że Wielkanoc to, oprócz radosnego świętowania, także czas głębokiej refleksji, przygotowałem Wam ku rozważeniu w sercu przypowieść o tym, jak łatwo ulec Złemu i zejść ze ścieżki prawości.


Niech będzie to dla Was wszystkich przestrogą: prosta i szeroka jest droga wiodąca na zatracenie!


#ligamilosnikowkieleckiego #wojnymajonezowe #heheszki #komiks #wladcamajonezow

68205c16-c9f1-4b0f-baa1-0ae74a85759a

Komentarze (3)

boogie

E385 to kod dodatku do żywności, który oznacza sól wapniowo-disodową kwasu etylenodiaminotetraoctowego, znaną również jako EDTA wapniowo-disodowe.

Jest to substancja chemiczna używana w przemyśle spożywczym głównie jako:

* Sekwestrant (środek chelatujący): Wiąże jony metali (takich jak żelazo czy miedź), które mogą powodować psucie się produktu, utratę koloru lub smaku. Zapobiega w ten sposób niekorzystnym zmianom w żywności.

* Przeciwutleniacz: Pomaga zapobiegać utlenianiu tłuszczów i witamin.

* Stabilizator: Pomaga utrzymać pożądaną konsystencję, kolor i smak produktu przez dłuższy czas.

Znajdziesz go często w takich produktach jak:

* Warzywa i rośliny strączkowe w puszkach lub słoikach (np. ciecierzyca, fasola) - pomaga zachować ich kolor.

* Marynaty i sosy sałatkowe.

* Majonezy.

* Przetwory z owoców morza.

E385 jest dopuszczony do stosowania w Unii Europejskiej (a więc i w Polsce oraz Wielkiej Brytanii) w ograniczonych ilościach i uznawany za bezpieczny w tych ilościach przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA).

eloyard

@boogie Just increase the dosage of Ocet.

335751b1-605f-4ec9-b174-ae1ea336e2d8

Zaloguj się aby komentować