Komentarze (9)

Shagwest

@RACO Dlatego jest nazywana czerwonym mięsem, nie zielonym.

Kronos

Brawo. Jeszcze trochę i odkryjesz że prosięcina to wieprzowina tylko wcześniej.

RACO

@Kronos łoooo huuui..... Pierdolisz?

Ravm

To wspólny mianownik fileta i jajka może zaszokować.

fsd

W sumie produkcja cielęciny jaki ma sens? Nie pyli im się bardziej poczekać, żeby zwierzak podrósł i nabrał mięśnia?

RACO

@fsd no właśnie delikatne mięso jest droższe.

Oszczędności na paszy i medykamentach. No i dzieci bardziej przyswajają

BajerOp

@fsd czynników jest wiele, pierwszym jest to, że krowa aby dawała mleko musi się ocielic, utrzymanie cielaka przy matce to koszt no i cielak zjada mleko. Także ekonomia. Ser, mleko, masło są ważniejsze niż jakiś cielak. No i na cielaku dodatkowo się zarobi i jest smaczny.

Arkil

@RACO a cielęcina to wołowina tylko wcześniej 😉

Zaloguj się aby komentować