@Fanfatin Chuop nie rozumie,że to naprawdę proste jest co nie ? Spoko pa poniżej:
1.Bierzesz opakowanie z marketu - weźmy na to makaron
2.Czytasz instrukcję na opakowaniu -aha,czyli trzeba mieć jeszcze sól i garnek
3.Nalewasz wodę do garnka, i do wody łyżka soli. Może być duża,może być mała - żeby smak był
4.Odpalasz gaz czy indukcję i czekasz aż zacznie wrzeć ta posolona woda.
5.Wrzucasz troche tego makaronu do gara - byle wody było choć 1:1 i byle nie wykipialo (pilnować trzeba!)
6.Czekasz tyle minut ile napisali ew. wkładasz widelec do gara i wyciągasz pojedynczą kluchę czy miękka
7.Są miękkie - odcedzasz cedzakiem
8.Gratulacje chuopie,nauczyłeś się właśnie pitrasić makaron. Na początek te kluchy możesz zalać:
a) Zalanym wrzątkiem barszczykiem z torebki (zupek nie zalewaj gorącą tylko barszczyk się tak da)
b) jogurtem czy serkiem jogurtopodobnym
Wincyj instrukcji znajdziesz w necie. Nie narzekaj,do dzieła.