Tuż przed ostatnią godziną Światowego Dnia Hamburgera udało się zjeść te pyszności.
Drugi raz robiłem bułki do burgerów ale pierwszy wykorzystując doświadczenie z ciastem na pizzę i wyszło mi coś tak dobrego i lekkiego że szok.
Poprawiłem przepis z youtuba robiąc na poolishu (200:200 g mąka i woda, w wodzie rozpuszczone 4 g drożdży żywych i 4 g miodu, 1 godz w temp. pokojowej, 24 godz lodówka) i podnosząc hydratację do 65%. Reszta składników to masło, mleko, sól i drobina miodu.
Bułeczka była delikatniutka (dzisiaj też jest), po wyjęciu aromatyczna i mięciutka. Wydaje mi się, że mogłyby dostać dodatkowe 2-3 minuty w piekarniku. Generalnie próba bułeczek wyszła genialnie i korci dalej próbować
#burger #hamburger #gotujzhejto #gotowanie
Edit: sałata rzymska, sos jak do drwala, czerwona cebula, pomidor, 175 g kotlet, mozarella+cheddar, sos drwal
Drugi raz robiłem bułki do burgerów ale pierwszy wykorzystując doświadczenie z ciastem na pizzę i wyszło mi coś tak dobrego i lekkiego że szok.
Poprawiłem przepis z youtuba robiąc na poolishu (200:200 g mąka i woda, w wodzie rozpuszczone 4 g drożdży żywych i 4 g miodu, 1 godz w temp. pokojowej, 24 godz lodówka) i podnosząc hydratację do 65%. Reszta składników to masło, mleko, sól i drobina miodu.
Bułeczka była delikatniutka (dzisiaj też jest), po wyjęciu aromatyczna i mięciutka. Wydaje mi się, że mogłyby dostać dodatkowe 2-3 minuty w piekarniku. Generalnie próba bułeczek wyszła genialnie i korci dalej próbować
#burger #hamburger #gotujzhejto #gotowanie
Edit: sałata rzymska, sos jak do drwala, czerwona cebula, pomidor, 175 g kotlet, mozarella+cheddar, sos drwal
Dej gryza
@Bankrut.pl wygląda bardzo smacznie 🤤
Gdybym miała robić burgera od początku do końca to zrobiłabym szerszego niż wyższego 😄
@Shivaa Tak zrobię next time, zwyczajnie za bardzo wyrosły w górę;)
Zaloguj się aby komentować