Tuż przed ostatnią godziną Światowego Dnia Hamburgera udało się zjeść te pyszności.
Drugi raz robiłem bułki do burgerów ale pierwszy wykorzystując doświadczenie z ciastem na pizzę i wyszło mi coś tak dobrego i lekkiego że szok.
Poprawiłem przepis z youtuba robiąc na poolishu (200:200 g mąka i woda, w wodzie rozpuszczone 4 g drożdży żywych i 4 g miodu, 1 godz w temp. pokojowej, 24 godz lodówka) i podnosząc hydratację do 65%. Reszta składników to masło, mleko, sól i drobina miodu. 
Bułeczka była delikatniutka (dzisiaj też jest), po wyjęciu aromatyczna i mięciutka. Wydaje mi się, że mogłyby dostać dodatkowe 2-3 minuty w piekarniku. Generalnie próba bułeczek wyszła genialnie i korci dalej próbować
#burger #hamburger #gotujzhejto #gotowanie
Edit: sałata rzymska, sos jak do drwala, czerwona cebula, pomidor, 175 g kotlet, mozarella+cheddar, sos drwal
8d4f682b-5fb1-4817-b54a-cce2abddc2f1
ba22c52e-8965-4a3b-9d3e-04d3fb7200bc
e99e8e8d-5340-4417-915f-0e77331acb99
Shivaa

@Bankrut.pl wygląda bardzo smacznie 🤤

Gdybym miała robić burgera od początku do końca to zrobiłabym szerszego niż wyższego 😄

Bankrut.pl

@Shivaa Tak zrobię next time, zwyczajnie za bardzo wyrosły w górę;)

Zaloguj się aby komentować