To dopiero moja 4 seria pizzy neapolitańskiej domowej, ale wychodzi coraz lepiej. Rodzinka zachwycona, a u mnie to cieszy bardzo.


mąka tipo 00, marki caputo, do tego biedronkowy miks salami, chorizo, mozzarella ze Skierniewic, pomidory mutti i bazylia z własnego ogródka.


Polecam spróbować w domu, to naprawdę nie jest trudne.


#gotujzhejto

823221e1-526f-4b2b-8e53-21e0359437b0
8949a299-a3da-4195-893d-c93462f25841
5337831b-9f04-43f0-a01a-333a62ed62e4
3843df5d-265b-44c2-9d9a-f63cc320775f

Komentarze (6)

AndrzejZupa

Panie, a tę mąke to gdzie?

rakokuc

@AndrzejZupa od jakiegoś czasu widuję w Auchan. Na jednej grupie dla pizzowych neofitów twierdzą, że zdarza się też w Makro.


No ale najprościej i najtaniej oczywiście na Allegro. Szukaj pod hasłem "żyrafy wchodzą do szafy, Caputo Pizzeria".

GordonLameman

@AndrzejZupa

Ja po prostu Allegro. Zamówiłem 10kg od razy i jest git

HmmJakiWybracNick

@GordonLameman Jak możesz to podaj przepis. Akurat mam monke kaputo, bo piekę czasami zwykłą picke i faktycznie super mąka. Szukałem coś kiedyś o neapolitańskiej, ale dość skomplikowane się wydawało, w porównaniu do zwykłej picki. Tylko nie mam kamienia, a piekarnik rozgrzewa mi się do 300C.

Zaloguj się aby komentować