Test pieca G3Ferrari G10204.

Jestem zadowolony ogółem, pizza wychodzi pyszna w smaku, ta ze zdjęcia piekła się 2,5 minuty (wygląda średnio, ale takim własnie kucharzem jestem -średnim, ciasto jak na classice, temp. jak na napoletanę bo tak mi pasuje). Piec sprawia wrażenie porządnego, jak na te 1200pln. Akceptowalna jakość, za akceptowalną cenę. Jest na tyle lekki, że bez trudu można go trzymać na co dzień w garażu i przynosić do kuchni na czas pieczenia jak ktoś ma taką potrzebę (ja mam).

Robiłem kilka pizz jedna po drugiej i efekty są w miarę powtarzalne.

Od spodu ładnie wypieka, są czarne kropeczki.

Za to za software to powinni producenta wrzucic do studni. Po włączeniu grzania nie da się zmienić żadnych parametrów. Trzeba wyłączyć, zmienić parametry i włączyć ponownie.

Chętnie odpowiem na wszystkie pytania (nie więcej niż dwa).


#pizza #zdun #piecdopizzy

1af1d166-f4ad-4160-adde-cfce03bab588
d69e65d5-b408-4a2d-b268-04ef7190a885

Komentarze (3)

Shivaa

Jakie max wymiary może mieć picka? I czy piekles jedną po drugiej? Zastanawiam się czy pomiędzy pieczeniami temperatura nie spada za bardzo

izopropanol

@Shivaa piekłem 4 pod rząd, zwykle po wyciągnięciu a przed włożeniem kolejnej nie mijało wiecej niz 3 minuty. Pizza musi być okrągła, bo kamień w rogach ma niższą temperaturę.

25933176-5b76-4f7c-a9fb-3c38ba76e173
Shivaa

@izopropanol oo dzięki za info! Chodzi mi po głowie taki piecyk

Zaloguj się aby komentować