Pizzka gotowa Jak widać, po 3 godzinach fermentacji ciasta (w odpowiednich proporcjach, 65% hydro), można uzyskać zadowalające efekty. Pojawiają się małe bąbelki powietrza, ale pizza nie wyrasta podczas pieczenia - nie jest to, jeszcze, pizza neapolitańska, do tej brakuje dojrzewania (czyli po prostu czasu). Jutro już będzie dojrzała i stanie się pełnoprawną pizzką włoską


Dzisiaj lekka wersja, z pomidorkami San Marzano, mozzarellą twardą i bazylią


Oczywiście z odpowiednim piecem do pizzy, czyli czerwonym Ferrari


#petergotuje #gotowanie #jedzenie #gotujzhejto #pizza

d5d04e3a-cc3a-4474-949f-97d480642b53
e171e21b-f395-4623-9cc1-91d744ba6abc

Komentarze (7)

ErwinoRommelo

No to gryza wezme, ale czkam na obiecana diavole!

Peter_Mountain

@ErwinoRommelo W środę dostawa! Proszę podać adres!

cebulaZrosolu

@Peter_Mountain Puławy 24-100 Puławy

ErwinoRommelo

@cebulaZrosolu no szczypiorowi to bym odstapil pizze ale diavola bedzie go palic a ty jak jebniesz po tym boncura i sie stara sztachnie z pod koluderki to sie przekreci biedaczka, wiec lepiej zostaw to profesjonaliata

aerthevist

@Peter_Mountain smacznego

Zaloguj się aby komentować