Pizza test nr 3. Biga fermentująca dwa dni, hydracja 70%, g3Ferrari. Wiecej obkrecania, na koniec trochę podnoszenia żeby nie przypalić brzegów. Niestety same krańce mogłyby być bardziej zarumienione ale poszedłem na kompromis.



Pizza test nr 3. Biga fermentująca dwa dni, hydracja 70%, g3Ferrari. Wiecej obkrecania, na koniec trochę podnoszenia żeby nie przypalić brzegów. Niestety same krańce mogłyby być bardziej zarumienione ale poszedłem na kompromis.



@Bankrut.pl ale bym zjadł takiego cebulaka przerobionego na "pizzę"
@Quake Mieszkam nad piekarnia mogę Ci podeslac kurierem
@Bankrut.pl Mam bardzo podobny piecyk i mała rada - rozciągaj ciasto bardziej żeby było cieńsze bo tak to Ci się będzie zawsze w tym piecu przypalać rant przez zbyt małą odległość od grzałki. Możesz je tez bardzo delikatnie zwilżyć oliwą.
@Jim_Morrison Muszę jeszcze zoptymalizować ilość ciasta pod rozmiar piecykowego kamienia bo jest malusi i nie chciałbym żeby pokrywa przygniotła mi placek
@Bankrut.pl kukurydza na pizzy?! Opie, zlituj się!
@monke uwielbiam
I wyrób seropodobny na ugotowanych składnikach. 😅
Musisz pomodzić ten piecyk albo zmienić na coś lepszego, bo tu wyraźnie brakuje temperatury od góry. Co do rozmiarów placka to do kopułowego kulka ok 200g jest cacy.
@wiacus jesCze kilka testów i zobaczymy
Spróbuj dać mniej sera i powalcz z samą Margarita na początek.
Zaloguj się aby komentować