Ostatnio oglądałem na niemieckim galileo ciekawy materiał o kobiecie która się przeprowadziła na Madagaskar i mieszka tam od 13 lat ze swoją rodziną (w Parku Narodowym Masoala). Zostawię na dole link gdyby ktoś chciał w całości obejrzeć

Podzielę się jednak czymś, co dla mnie było nowością, czyli.. jak tam wygląda "lodówka" W zależności od klimatu i warunków istnieją na świecie różne naturalne lodówki, ale takiej jeszcze nie widziałem, heh

https://streamable.com/1h0yz4

#ciekawostki #madagaskar
Odczuwam_Dysonans

@nobodys o kurde, to ciekawe.

bejonse

Taka bardzie klasyczna spiżarnia tylko gorsza, niżeli lodówka. Nie bez powodu są tam same warzywa a nie mięso czy nabiał.

Węgiel nie ma właściwości repelentu. W formie skalnej nie jest dobrym izolatorem. Tam jest chyba drzewny to może trochę przez porowatość ale pomieszczenie jest dziurawe...

Sorki za psucie imprezy i wymadrzanie ale nie mogłem wytrzymać

maly_ludek_lego

Dokładnie. Główną właściwością lodówki jest to, że bakterie przestają się rozmnażać przy około 4°C. Tam o czymś takim nie ma mowy 😜

nobodys

@bejonse @maly_ludek_lego Tak, to jest taka prymitywna lodówka, ale dla nich nadal lodówka wystarczająca do owoców i warzyw Kobieta opowiada też o tym, że w ich regionie głównym pożywieniem jest ryż (podobno dorosła osoba zjada około kilograma dziennie) i jedzą go na śniadanie, obiad i kolację. Ryby przygotowują pewnie jak są jeszcze świeże a mięsa obstawiam, że akurat tam (prawie) nie jedzą.

Zaloguj się aby komentować