Dyskusja użytkownika Klopsztanga
Ojojoj, #hejto nie usuwa po usunięciu profilu danych osobowych
GDPR nie lubi tego
Ojojoj, #hejto nie usuwa po usunięciu profilu danych osobowych
GDPR nie lubi tego
@Klopsztanga "GDPR nie lubi tego" - jakieś argumenty? Poza tym sam email to nie zawsze dane osobowe.
Zakładając konto akceptujesz regulamin, w którym masz opisane zasady przetwarzania danych.
Od wejścia w życie aktualizacji UODO o GDPR mam wrażenie że w znakomitej większości przypadków powoływania się na ustawę sprowadza się do niewiedzy powołującego i/lub bicia piany.
@ciszej no w szczegolnosci moj email z imieniem i nazwiskiem. Adres e-mail jest uważany za dane osobowe, ponieważ może umożliwić identyfikację konkretnej osoby. Jest to szczególnie prawdziwe, gdy adres e-mail zawiera imię i nazwisko osoby, ponieważ wtedy jest to informacja wystarczająca do identyfikacji danej osoby. Zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych (RODO), dane osobowe to jakiekolwiek informacje odnoszące się do zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej (tzw. osoby, której można się bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować).
@Klopsztanga w momencie potwierdzenia usunięcia konta usuwamy wszystkie dane osobowe. Zostawiamy w bazie tylko nick, tym samym wykluczając go z ponownego użycia. Pewnie masz na myśli to, że po usunięciu konta powiązanego z Google, możesz się na niego z powrotem zalogować opcją "Zaloguj przez Google"?
@hejto Reprodukcja problemu
Zaloguj sie na konto które chcesz usunąć z google
Zmień zdjęcie profile, opis itp.
Następnie usuń konto
Nacisnij na link na maila
Hejto pokazuje ze konto usunięte. Whoa
Zaloguj się z powrotem na konto które usunąłeś z google
Hejto pokazuje że konto jest usunięte.... ale....
Zaloguj się na konto główne z google
Wyloguj się
Zaloguj się z powrotem z google na konto nr 1 które "było usunięte"
Zalogowałem się poprawnie, opis, nickname jest zachowany , do tego nawet avatar ten sam.
Więc po usunięciu - tak naprawdę moje konto było i jest nadal w bazie danych, do tego jakoś potraficie powiązać po usunięciu tego konta moje konto google. Więc albo macie adres email, albo google ID zapisane....
Mogę nagrać wam film o ile chcecie, tylko komu wysłać?
Zaloguj się aby komentować