Na stałe do diety wprowadziłem:

-kiszonki (głównie ogórki) i kefir, naprzemiennie kilka razy w tygodniu- dla zdrowia flory jelitowej;

-kakao/czekolada gorzka minimum 70 procent- dla układu krążenia/serca oraz wspomagacz nastroju, źródło magnezu, kostka dwie dziennie (10-20g).

-sok pomidorowy, aby nie kusiło do gazowanych napojów, które staram się ograniczać, źródło potasu, likopenu.


Cały czas wszystko ważone i liczone.


#galaretkanomore

#chudnijzhejto

#zdrowie

628a02c2-2926-4d1d-bb61-9284508ef2fe

Komentarze (4)

wonsz

źródło potasu, likopenu.

i kortyzolu

AdelbertVonBimberstein

@wonsz czekolada zbija kortyzol więc się wyrównuje. Kortyzol w badaniach miałem też w dolnej granicy normy.

Generalnie nie mogę znaleźć informacji, że sok pomidorowy podbija kortyzol.

wonsz

@AdelbertVonBimberstein no jak teraz zacząłem szukać to też nie mogę, ale dawno temu pamiętam że pomidory i sos sojowy miały by

Astro

@AdelbertVonBimberstein

Pamiętaj że kisić można nie tylko ogórki!

Kisić można prawie wszystko. Proces jest prosty, szybki i cholernie smaczny.

4769bc79-1957-489e-827b-eac915169004

Zaloguj się aby komentować