Na sobotnie śniadanie tradycyjne onigiri. W środku tuńczyk z majonezem. Ależ to jest proste i dobre! Pod warunkiem, że dobrze ugotuje się ryż. Ja gotuję jak na sushi, tylko po ugotowaniu nie dodaję zaprawy a sporo soli. Mniejsze dla dzieci, większe dla ojca.

#jedzzhejto #jedzenie #japonia #gotowanie

69523766-ced3-4767-8cd6-a9a105ba2f17
337820b1-693b-438f-9952-79dac90211a6

Komentarze (4)

bishop

I to ręcami lepisz takie zgrabne trójkąciki? Wyglądają jak prosto z Korei 😃

adamszuba

@bishop Na pierwszym zdjęciu jest robiony rękami - moczę dłonie wodą i smaruję je solą, wtedy ryż się nie kleił. Trójkąt na drugim zdjęciu jest foremki do onigiri.

PanNiepoprawny

Taki to pożyje. Ale zaraz, zaraz - jaki majonez?

adamszuba

@PanNiepoprawny nie powiem, nie chciałbym zaczynać awantury...

Zaloguj się aby komentować