#kontrolaboczku

Z mięsa zeskrobałem sól i przy pomocy patyczków do szaszłyków wykonałem Profesjonalną Dojrzewalnię do mięsa. Przed nami 3-4 tygodnie oczekiwania na efekt finalny. W tym czasie będę codziennie obracał mięso i kontrolował czy aby nie pleśnieje. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

#wedlinydomowe #gotujzhejto
Lubiepatrzec userbar
7d6b9194-5b6c-4b36-9404-dbe57d7fc2b2
Astro

@Lubiepatrzec chciałem zwrócić uwagę na karygodny błąd w PDM (profesjonalnej dojrzewalni mięsa). Błąd polega braku certyfikatów PDM oraz na tym że nie mam dostępu do PDM. Proszę to jak najszybciej naprawić.


PS uważam że brak przypraw jest błędem. Ale to tylko moje zdanie.

Lubiepatrzec

@Astro mogę udostępnić dokumentację techniczną do samodzielnego wykonania PDM. Jest to urządzenie zaprojektowane w koncepcji DIY i jako takie nie podlega udostępnianiu podmiotom zewnętrznym i służy jedynie do użytku wewnętrznego.


Przyprawy wjadą następnym razem jeśli ta partia będzie w pytkę.

Astro

@Lubiepatrzec samowolki budowlane i lodówkowe zawsze się tak tłumaczą. DIY to proces wykonawczy, nie zwalnia to z certyfikacji i dostępu.


Co do przypraw. Tłucz sam w sobie jest średnio smaczny (nie ważne czy boczek czy słonina imho zawsze powinien być przyprawiony) i może tobie nie posmakować. Ale nie zniechęcaj się. Następnym razem zrób z przyprawami.

Lubiepatrzec

@Astro 

samowolki - może się jakoś dogadamy?


Nie mam problemu z tłuszczem. Moja dieta jest obfita w tluszcz i jem tak od lat.

No, zobaczymy, to jest partia testowa.

Astro

@Lubiepatrzec ja nie mam nic przeciw tłuszczykowi. Wręcz lubię tak jak tłuszcz lubi być doprawiony.

Co do rozmów. Zapraszam :) co prawda nie mam żadnych uprawnień ani kompetencji ale …

Zaloguj się aby komentować