#jedzenie #gotowanie #gotujzhejto

poproszę adres gdzie stoję te krałzy
@Dolan @Eowmardoz xD po prostu gazowane będzie
@Eowmardoz Pierwszy raz robię jakiekolwiek przetwory
@Eowmardoz @cweliat tez jestem ciekaw bo z tego co widziałem zalecają plastikowe pojemniki które przy nadmiarze gazu po prostu go upuszczą bo są elastyczne.
Andrzeju, to j⁎⁎⁎ie. Kimchi robi się szczelne ale z możliwością wydostania się gazu przy fermentacji.
@Eowmardoz @Dolan @dildo-vaggins kurde proszę państwa dzięki za informacje. Odkręciłem bo już w sumie dwa dni stało i było bliskie jebniecia
Dlaczego ma się zepsuć? Nałóż gaze albo ściereczkę i tyle, to fermentacja mlekowa jak w małosolnymi.
To taka rurka kręcona jak do wina domowego jest potrzebna?
Kto Wam napisał, że są szczelnie zamknięte? Przykręca się słoiki lekko na samym początku, potem dopiero szczelnie.
Pierwsze 10 dni uchyl wieczko lub odkrec potem juz moze byc zakrecone (czytalem, nie probowalem) ja u siebie fermentuje z airlockiem jak przy bimberku i jest gitarka ale uwazam ze najpyszniejsze kimchi to tak 3msc+
Zaloguj się aby komentować