Komentarze (17)
One w mące są? Po co?
@Lubiepatrzec pewnie w mące z solą. Żeby się upiekły ładnie :)
@Lubiepatrzec Tak to jest mieszkanka mąki i soli, dzięki czemu skórka wychodzi chrupiąca jak z ogniska a ziemniak nie jest słodki.
https://krytykakulinarna.com/pieczone-ziemniaki-jak-z-ogniska-przepis/
@SUM a ciekawości. Ile stopni i jaki czas we frajerku?
@Astro W tym nowym 200 i 50 minut. Tylko tak myślę czy nie lepiej trochę inaczej i zrobić 30 minut w niższej i potem koniec w wyższej.
@SUM ja robię 40 minut w 200. Widać wiele zależy do AF. No i jak bardzo ktoś lubi „przypalane”.
@Astro Akurat bardzo wodnista odmiana ziemniaka, niby bryza ale nie zgadza się.
@SUM (żart on) nie wiem. Teraz jest dużo odmian w sklepach. Kiedyś były trzy. Kupowane na wagę, pakowane po 2 i 3 kg. Teraz jest wybór bo jest jeszcze podział na gotowania, pieczenia i sałatek :) (żart off).
@Astro A się śmiej mam 5 odmian teraz w spiżarni xD
@SUM ja się nie śmieje. Ja się cieszę że skończyły się czasy gdzie były tylko ziemniaki „greckie i polskie, ale polskich nie mamy bo drogie”.
@Astro Ale to kurde u mnie nigdy tak nie było, no może też kwestia, że lubię po ryneczkach czy giełdach warzywnych pochodzić.
@SUM Wyglądają bosko! Dzięki za link z przepisem, będę robić
@SUM ile czasu muszą być pieczone?
@mk-2 W moim 50 minut w 200 st. C. ale to zależy od frajerka i odmiany oraz wielkości ziemniaka.
@SUM to z air fryera?
@Budo tak
@SUM dzięki. Przejrzałem komentarze wyżej po przepis. Będę musiał spróbować kiedyś
Zaloguj się aby komentować


