Komentarze (3)

GazelkaFarelka

@WujcioPafcio A co chcesz zmieniać? To jest bardzo poprawny chleb. Dodalabym nacięcie żeby było fajne chrupkie pęknięcie skórki na górze i podpiekła trochę dłużej.

WujcioPafcio

@GazelkaFarelka przegląam społeczność już od dłuższego czasu i widzę jakie tutaj chlebki wrzucają. Porównując do mojego to coś tutaj nadal brakuje ale nie wiem co.

Smakował mi oczywiście, a o nacięciu zapomniałem tym razem

GazelkaFarelka

@WujcioPafcio Nacięcie robi wizualną robotę. Jeżeli z kolei chcesz taki z dużymi dziurami, to wydaje mi się, że to kwestia mąki niższego typu, z większą ilością białka. Próbowałam już na różne sposoby, dłużej fermentować, krócej, dłużej w lodówce, krócej w lodówce, autoliza z zakwasem i bez zakwasu, rozciąganie i składanie, bez rozciągania i składania i nijak mi się nie udało nawet zbliżyć do podobnego efektu. Zamówiłam manitobę, w przyszłym tygodniu wypróbuję.

Zaloguj się aby komentować