Jest już dobrze ale do bardzo dobrze jeszcze trochę brakuje. Obstawiam, że to przez mąkę.
Jaką polecacie do wyrobu chlebka?
#bojowkapiekarska #gotujzhejto #chleb
585ca2ed-32d5-4ccc-b750-17e36c07d796
d4f76803-2671-4d03-a8d1-f82894f74d89
GazelkaFarelka

@WujcioPafcio A co chcesz zmieniać? To jest bardzo poprawny chleb. Dodalabym nacięcie żeby było fajne chrupkie pęknięcie skórki na górze i podpiekła trochę dłużej.

WujcioPafcio

@GazelkaFarelka przegląam społeczność już od dłuższego czasu i widzę jakie tutaj chlebki wrzucają. Porównując do mojego to coś tutaj nadal brakuje ale nie wiem co.

Smakował mi oczywiście, a o nacięciu zapomniałem tym razem

GazelkaFarelka

@WujcioPafcio Nacięcie robi wizualną robotę. Jeżeli z kolei chcesz taki z dużymi dziurami, to wydaje mi się, że to kwestia mąki niższego typu, z większą ilością białka. Próbowałam już na różne sposoby, dłużej fermentować, krócej, dłużej w lodówce, krócej w lodówce, autoliza z zakwasem i bez zakwasu, rozciąganie i składanie, bez rozciągania i składania i nijak mi się nie udało nawet zbliżyć do podobnego efektu. Zamówiłam manitobę, w przyszłym tygodniu wypróbuję.

Zaloguj się aby komentować