Jako, że jestem w absolutnym niedoczasie, a głodny jak diabli, postanowiłem, że ogarnę kaczkę w #airfryer .

Moim zdaniem, biorąc pod uwagę, że poświęciłem temu 15 minut pracy, na nacięcie kaczki, pokrojenie ziemniaków i pomidorów, plus obroty i dorzucenie w tracie całego procesu pieczenia, który trwał 50 minut, uważam że fajnie wyszło. Kaczka, jest mięciutka i soczysta, nie wyschła. Polecam.

#gotujzhejto

af8ef0e0-f779-4625-9ff5-7f145124b110
74f4da21-339a-4148-a73a-f6409877e8a4
0d1a7446-54d0-4051-98f9-4f5b50720d2b

Komentarze (4)

Opornik

@zomers świeży rozmaryn zawsze na propsie.

Fly_agaric

Przed włożeniem do piekarnika/frajera zawsze (!) podsmaż skórą na dół na patelni! I nie wkładaj na gorącą, a na zimną, a potem ustaw duży ogień/moc.

Dopiero potem frajer.

zomers

@Fly_agaric wiem, zazwyczaj tak robiłem, ale dzisiaj spróbowałem tej metody, celowo skórą do góry, aby tłuszcz nawilżał razem z pomarańczami mięso, a potem ściekał i wyszło bardzo dobrze, powiedziałbym, że porównywalnie do kombinacji patelnia+piekarnik. Air fryer daje najwięcej ciepła właśnie od góry, więc dało to efekt podsmażania, a cyrkulujące powietrze, domknęło widać pory.

Zaloguj się aby komentować