Komentarze (5)

cebulaZrosolu

@razALgul musisz się przejść po mięsnych (ale takich normalnych, nie w marketach) i zapytać, często mają coś na stanie ale nie wystawiają do lady bo niektórych ludzi to rusza, nawet kiedyś byłem w takim mięsnym co wątróbkę Pani z zaplecza przynosiła bo podobno niektórych to brzydzi xD

VonTrupka

@cebulaZrosolu kiedyś to ludzi brzydziły podroby, kopyta wieprzowe, skóra z golony itp.

odkąd wszyscy ci samomianowani internetowi kucharze i cała maść fit oszołomów zaczęli się zachwycać takimi np. cynaderkami to już ni chuja nie kupisz podrobów w przystępnej cenie bo koszt takich serduchów wyjebało w kosmos. Coś co kiedyś było najtańszą a w cholerę smaczną kuchnią, teraz to się panoszy w rondlach na salonach miejskiego chamstwa (´・‸・ ` )


ehhh, o tempora o mores


może w takim układzie polędwica wołowa stanieje do 5zyla to będę opierdalał jak pojebion (☞ ゚ ∀ ゚)☞


ale są też takie wariaty że kolana miękną. W zeszłym roku znajomek jak po kilku piwskach i wdupieniu pysznej kaszany jaką przygotowałem stwierdził że jeszcze by zjadł, ale trzeba wyskoczyć do markieta, to prosił żeby wziąć taką z zawartością przynajmniej 80% mięcha xD

em-te

@razALgul może być problem. Mózg ma bardzo złą prasę.

VonTrupka

O taki rarytas musisz pytać w mięsnych typu GS lub firmowych sklepach zakładów przetwórstwa mięcha, nierzadko zamówić w nich bo dostać ot tak jest rzadko możliwe.

Ale owszem, da się.

Zaloguj się aby komentować