Hej(To)!


Dziś butelkowałem Podrasowanego czeskiego pilsa z tego wpisu


 https://www.hejto.pl/wpis/podrasowany-czeski-pils


 Wyszło ok 6-6.5 % przed refermentacją. Pierwszy raz używałem też kapslownicy i kapsli (do tej pory korzystałem jedynie z butelek z zamknięciem patentowym). 


Piwo w skrzynkach trafiło do lodówki ze styropianu z tego wpisu


https://www.hejto.pl/wpis/domowa-lodowka-termoizolacyjna-diy-do-fermentacji


Do kabla grzewczego dołożyłem termoregulator aby utrzymywać teraz automatycznie stabilną temperaturę. Nie wiem dlaczego myślałem, że takie termoregulatory kosztują dużo więcej. Za ten dałem 22 zł i żałuję że wcześniej się nie zainteresowałem tym tematem.


Teraz piwo jest na refermentacji po dodaniu do niego glukozy i z 1-2 tygodnie będzie stało w temperaturze 12 st C i po tym czasie powinno być nagazowane.


#homebeer #homebrew #piwo #domowepiwo #hobby

a0213ca3-c2b0-4b31-9fde-863ab88aec15
4b53324f-cc95-4cbb-b142-df6318082818

Komentarze (2)

Atarax

@R8Ozd25vIENpxJkgdG8gb2JjaG9kemk bo to akumulator do zasilania Polaków

Zaloguj się aby komentować