Komentarze (8)
Wygląda niezdrowo. Oddaj mi to lepiej. Szarlotkę też.
@zed123 już pakuję jedno i drugie
Smacznego
Wygląda bosko, uwielbiam taki gulasz czy to z knedlami czy pampuchami. Choć ja lubię bardziej poszarpane mięso, wylane z sosem na pokrojone knedliki i przypruszone wszystko piórkami czerwonej cebuli
Tak trzeba żyć!
To ciemny knedlik - ciężki?
@Fly_agaric nie jest on ciężki. Jest miękki i puszysty. Wolę tę formę knedlików od tych tradycyjnych bo lepiej smakują i są szybsze w przygotowaniu (nie trzeba wyrabiać ciasta ani używać drożdży). Wczoraj robiłem je z tego przepisu https://www.cooklikeczechs.com/carlsbad-dumpling-recipe-karlovarsky-knedlik/
@Lasiuk Chlebowy, czyli jasny. Jeszcze może być ciemny, z ziemniorami. Do cięższych dań. Oba typy pyszne.
Zaloguj się aby komentować

