Groźne bakterie w paczce wędlin z Lidla. Sanepid ostrzega, producent reaguje

W rolowanym boczku marki Pikok, sprzedawanym w Lidlu, wykryto niebezpieczne dla zdrowia bakterie - przestrzega Główny Inspektorat Sanitarny. Producent i sieć sklepów rozpoczęły działania, chcąc wycofać trefną serię z obrotu - pisze GIS.


Chodzi o Boczek rolowany premium, PIKOK, 100 g, z partii o numerze 2517061, zdatnym do spożycia od 17.11.2025 do 24.11.2025. Producentem wędliny jest Lukullus Sp. z o.o. Spółka Komandytowa Michałów 4B, 05-155 Leoncin, weterynaryjny numer identyfikacyjny: 14144002, a dystrybutorem: Lidl sp. z o. o. sp. k., ul. Poznańska 48, 62-080 Jankowice, Tarnowo Podgórne.


Chodzi o Boczek rolowany premium, PIKOK, 100 g, z partii o numerze 2517061, zdatnym do spożycia od 17.11.2025 do 24.11.2025. Producentem wędliny jest Lukullus Sp. z o.o. Spółka Komandytowa Michałów 4B, 05-155 Leoncin, weterynaryjny numer identyfikacyjny: 14144002, a dystrybutorem: Lidl sp. z o. o. sp. k., ul. Poznańska 48, 62-080 Jankowice, Tarnowo Podgórne. [...]


#wiadomoscipolska #spożywka #lidl #boczek #bakterie #glownyinspektoratsanitarny #komunikat #polskieradio24

Polskie Radio 24

Komentarze (4)

Mr.Mars

Zbyt dużo tych wadliwych produktów. Producenci maja klienta w ....

eloyard

@Mr.Mars albo lepiej badają / bardziej nagłaśniają.

Semicolon

@eloyard trenują przed mercosurem

eloyard

@Semicolon mnie bardziej ciekawi co po ogórkach się u nas pojawi z Gangesu, kiedy tamtą umowę dopną xD

Zaloguj się aby komentować