#gotujzhejto #szparagi PILNE!

ugotowałem szparagi, po raz pierwszy w życiu.

trochę osolona woda, żadnych dodatków. niestety te grubsze części mocno łykowate, a gotowane w sumie ok. 20 minut - więc wierzchołki już mocno miękkie.

wg przepisu te już zdrewniałe części poodłamywałem.


pytanie - czy jest jakiś sposób, żeby wykorzystać jak najwięcej szparaga, a nie wyrzucać?


ps. nawet dobre to zielsko

b76a6c85-add3-49e6-b59c-02cbac870ff3

Komentarze (5)

AdelbertVonBimberstein

@skorpion teraz idź się wysiurać xd

skorpion

@AdelbertVonBimberstein juz byłem, nic strasznego jak na razie

Half_NEET_Half_Amazing

chłopie coś ty zrobił

w boczek owinąć to i na patelnie albo do piekarnika..

Compositum

@Half_NEET_Half_Amazing I grube jak markery zamiast grubości ołówka wychodzą miękkie z piekarnika? Szparagi powinno się dać jeść na surowo.


edytka zielone szparagi, białe to inna bajka

Zaloguj się aby komentować