#gotujzhejto #gotowanie #jedzenie


Tym razem wyszły zdecydowanie lepiej, niemalże okrągłe, choć wcale nie starałem się bardziej niż ostatnio. Może w tym tkwi sekret? W ramach eksperymentu pomieszałem zwykłą mąkę pszenną z pełnoziarnistym orkiszem 2000 i wyszło w sumie fajnie. Smażone w ok. 170-190 stopni.

0c8850aa-d32b-4699-a634-3ed9a1dc5261
a26cb4de-a7cd-4afd-9f8e-c660dbd2cfb5
6a906316-f7e2-47dc-997e-e8da0b7de8d6

Komentarze (7)

moll

@zed123 teraz bardziej chomiczki xD

zed123

@moll No chomiczki. Ale jakieś takie smutniejsze. Madagaskarskie przysłowie mówi: "okrąglejsze pączki to mniejsze pole dla wyobraźni" i chyba tkwi w nim ziarno prawdy...

moll

@zed123 raczej bardziej pączkowe, ale to nic złego. Kolejnym razem zrobisz takie jakie chcesz, bo teraz umiesz obie wersje

KierownikW10

@zed123 pączki bez nadzienia są jak sernik bez rodzynek. Bez sensu.

zed123

@KierownikW10 Tuż obok paczki z mąką orkiszową stoi w mej szafce torebka orzechów włoskich. I tak mi przez chcwilę przeszło przez myśl, czy by ich trochę nie pokruszyć i nie dosypać. Ale stwierdziłem, że to jednak za duża ekstrawagancja. Ale kto wie, może za parę lat to będzie awangarda.

Ale te rodzynki to dobry trop...

OogiBoogi

@KierownikW10 słuchaj no ty mały nicponiu.

Zaloguj się aby komentować