Godzina 6:30, 1.11.2022 - wchodze do roboty, zeby inni mogli wypoczywac i zjesc pyszne sniadanie. Praca w gastro/hotelarstwie to kawał obrzydliwego zapierdolu, ale jakie hujowe tipy za to wpadają...
Ale własnie dzis zaczal sie ostatni miesiac w tej branży, juz niedlugo i bede se klikał w kąkuter i jezdzil po hotelach wkurwiajac kelnerow, recepcjonistow i dyrektorow obiektow moimi wyjebanymi w kosmos oczekiwaniami. Uczylem sie tego przeciez od najlepszych XD miłego dnia Tomki i Tomkinie, pamietajcie bedac w restauracji zeby byc milym dla kelnera, nie musicie dawac tipow, tak jak kelner nie musi wam pluc do dań XD
Cybulion userbar
930989dc-23b4-4e81-8a16-e5286213e369
SuperSzturmowiec

PIwko jebniete i SE idę spać

Cybulion

@SuperSzturmowiec śpij slodko Szturmoweczku

JakTamCoTam

@Cybulion szybciej kurwa ile mam czekać na to danie.

Opornik

@Cybulion co sądzisz o napiwkach w ogóle?

Cybulion

@Opornik to zależy, sa miejsca gdzie odgornie masz +10% narzucone i uwazam to za nie fajne. Mysle ze wykwalifikowanych pracownikow trzeba dobrze oplacac - a nie stawiac na to ze ich wiedza i umiejetnosci przekuja sie w napiwki. Ale czasem kelner serio stanie na uszach i zalatwi wszystko - czyli ponad standard - wtedy powinno sie sypać. Sam nie narzekam, z ostatniego tygodnia pracy na sali mialem z 95% rachunkow napiwki, a patrzac pryzmatem goscia - musialem sie nastarac. Jak widze kelnera ktory ma bol o podanie czegokolwiek to mam bol otwierac portfel.

Wracajac do pierwszego, wielu restauratorow daje kelnerom najniższa i podczas zatrudniania obiecuja ze tu sa taaakie napiwki...

@JakTamCoTam byś sie zdziwił, po takim tekscie mialbys wymieniane talerze pod nosem bez zachowania standardu. XD

JakTamCoTam

@Cybulion taki żarcik, ludzi tak nie traktuje ofc, zawsze dziękuję ładnie

Zaloguj się aby komentować