Komentarze (10)

ciszej

@3t3r piękne, jeszcze ta miska!

ColonelWalterKurtz

Ekstra. Jakie dodatki - jajka to jasne. Czy dobrze widzę tofu? To zielone to Pak Choi surowy?

3t3r

@ColonelWalterKurtz ser paneer (mial byc stek ale zapomnialem kupic xD)

Zielona cebulka, pak choi byl gotowany z wywarem i wylowiony, a potem drugi surowy skrojony na wierzch, prazona cebulka na koniec. Makaron udon.

ColonelWalterKurtz

@3t3r Najs, zupełnie inne niż sam daję (oprócz jaja :P)

3t3r

@ColonelWalterKurtz co dajesz? Chetnie sprobuje

ColonelWalterKurtz

@3t3r boczek chasu (https://www.justonecookbook.com/homemade-chashu/), pak choi ale tylko blanszowany, grzybki enoki, namoczone i pokrojone shitake, menma (kiszony bambus - bardzo dobry), szczypiorek, czasami podsmażane mielone mięso, narutomaki, wodorosty nori. Ofc nie wszystko na raz - zazwyczaj wkładka mięsna+jajo+jeden/dwa dodatkowe składniki.

3t3r

@ColonelWalterKurtz chashu lubie ale moge smazyc tylko jak rozowej nie ma (po ciazy z jakiegos powodu ma odruch wymiotny przy boczku xD). Menma jeszcze nie probowalem, zobacze czy gdzies u mnie jest. Wlasnie nad tym z miesem mielonym sie zastanawialem, bo ciekawe.

ColonelWalterKurtz

@3t3r to pod nieobecność różowej polecam bo ten boczek to bajka - nie tylko do ramenu! Ja osobiście robię go w szybkowarze. Z marynaty po boczku zbieram tłuszcz który dodaje później do ramenu a samą marynatę filtruje i zamykam w słoikach na ciepło - jest to idealna marynata do jajek.

Menma nie tak łatwo dostać ale polecam bo ma bardzo ciekawy smak. Najłatwiej chyba w necie kupić.

3t3r

@ColonelWalterKurtz dzieki

Chashu w restauracji jadlem, bardzo dobre

Zaloguj się aby komentować