Dzisiaj pokusiłem się na kluski z biedry, ale nie byle jakie, tylko kluski Tteokbokki.
Ten szajs dostępny jest w stonce i mimo 100 gram (do tego jeszcze sos - według nich ostry), najedliśmy się we dwójkę z różową.
Ja pierdzielę, jaka guma, ale jaka dobra. Jadłem autentycznie smaczną oponę. Mogę z całego serca polecić.
AAAAA i idąc za ai z wyszukiwarki, to:

Koreańskie kluski ryżowe, które są podstawą popularnego dania o tej samej nazwie. Kluski są zazwyczaj podawane w gęstym, słodko-ostrym sosie na bazie pasty z czerwonej papryki chili, zwanej gochujang. Danie charakteryzuje się sprężystą, lekko „gumowatą” konsystencją klusek, które są popularnym koreańskim street foodem. 
Przygotowanie, to pięć minut we wrzątku i z głowy, ja dzisiaj dodałem ten sos, który jest w opakowaniu i MIENSO z uda kurczaka. No wyszło dobre w uj...
Polecam
Gagda Messler :P
edit: nie mam zdjęcia irl, bo zjadłem :P
#gotowanie #biedronka #azjatyckie

4c702f62-b6a2-4722-a6e6-78e8e580f49d

Komentarze (4)

wonsz

Ostatnio u lokalnego chińczyka wziąłem ostre przekąski w kształcie pałek, wg. składu to pszenica, olej i przyprawy, próba zjedzenia tego to jak żucie szerokiej sznurówki nasączonej tłuszczem...ale kurła jakie to dobbbbre.

razALgul

@wonsz oni ku*wa potrafią...

plemnik_w_piwie

@razALgul

edit: nie mam zdjęcia irl, bo zjadłem

11c3057e-9819-4325-9bb0-0ee2c6d028fb
razALgul

@wonsz @plemnik_w_piwie czekałem na to...

Zaloguj się aby komentować