Dzień dobry Państwu, ja tutaj nowy.
Pszeniczny na zakwasie oczywiście.
d9dcf224-e6be-4a83-b5c4-5c88cc4411d4
kon-jakub

@Zielonypomidor fakt, ten się nawet udał, choć trochę ucho za małe w pieczeniu domowym najlepsze jest to, że nawet jak chleb nie wyjdzie najlepszy to i tak jest o niebo lepszy niż z przeciętnej piekarni czy marketu

GazelkaFarelka

@kon-jakub Śliczny chlebek. Jaka hydracja, jaka mąka, wyrastany w lodówce czy na blacie?

kon-jakub

@GazelkaFarelka mąka 750, zakwas żytni na mące 720, hydracja 65%, fermantacja najpierw na blacie w trakcie której 4 razy robiłem "coil fold", później około 8 godzin w koszyku w lodówce.

GazelkaFarelka

@kon-jakub mąka pszenna ToTa?

kon-jakub

@GazelkaFarelka taaaak, moje odkrycie roku!

GazelkaFarelka

@kon-jakub też tej używam, tylko hydrację robię 70% i wydawało mi się że to już mocno gęste ciasto...

Zaloguj się aby komentować