Komentarze (7)

DEATH_INTJ

kiedys ludzie nie mieli takich problemow.

Pjerun_Uognisty

@DEATH_INTJ kiedyś ludzie dobrze zarabiali, mogli sobie pozwolić na rozrzutność.

Ja se oglądam każdą złotówkę przed wydaniem

cebulaZrosolu

@Pjerun_Uognisty nieprawda, ludzie nigdy dobrze nie zarabiali :p

Pjerun_Uognisty

@cebulaZrosolu

Ach te ludzie

Żaden nie jest zadowolony ze swojego majątku, za to każdy jest zadowolony ze swojego rozumu.

cebulaZrosolu

@Pjerun_Uognisty najtańsza ze stalgastu

wonsz

Dlaczego jednak stal węglowa (CS – Carbon Steel) tak dobrze sprawdza się do produkcji patelni? Ze względu na doskonałą odporność termiczną tego typu stali, naczynia z niej wykonane pozwalają na smażenie w bardzo wysokich temperaturach. Jest to szczególnie ważne w przypadku mięsa – dzięki takiej obróbce staje się ono chrupkie z zewnątrz, pozostając soczyste w środku.


Szczególnym rodzajem stali wysokowęglowej jest stal niebieska (Blue Carbon Steel). Wyróżnia się ona nie tylko zawartością węgla, ale także sposobem obróbki. Płaty stali poddaje się bardzo wysokiej temperaturze w procesie wyżarzania, a następnie powoli schładza. Taka obróbka sprawia, że patelnie z niebieskiej stali są jeszcze trwalsze, mniej podatne na korozję i łatwiej poddają się wstępnemu sezonowaniu.

Pirazy

@Pjerun_Uognisty kurde trudne sie wylosowalo

Zaloguj się aby komentować