Dynia zapiekana z szynką i pleśniakiem to najlepsze danie jesienią i nie zapraszam do dyskusji bo nie ma o czym.
@GazelkaFarelka
#gotujzhejto #gotowanie #domowelepsze #jedzenie #jedzzhejto #slowfood #nietylkomielonka #festerpichci #foodporn

Dynia zapiekana z szynką i pleśniakiem to najlepsze danie jesienią i nie zapraszam do dyskusji bo nie ma o czym.
@GazelkaFarelka
#gotujzhejto #gotowanie #domowelepsze #jedzenie #jedzzhejto #slowfood #nietylkomielonka #festerpichci #foodporn

@UncleFester no a jak się pytałem ostatnio o jakieś "najlepsze danie z dynią" to żeś kurde cicho siedział...
@cebulaZrosolu
Musiało mi umknąć.
Przepis banalny, dyńkę (najlepiej Hokkaido) wydrylować, przyprawić solą, oliwą i oregano, odstawić na jakieś dwie godzinki, upiec do prawie miękkości, jakieś 20min w 180*C, dać na dno każdej "miseczki" posiekaną szynkę z odrobinką cebulki (dowolnie), po krążku sera, polecam Saint Felicien du Dauphine (ten co na fotce), na wierzch cienki plasterek szynki, odrobinę oliwy, oregano i ze dwa przekrojone pomidorki cocktailowe i zapiec w 160*C.
Uwaga jeśli ser zaczyna kipieć trzeba zmniejszyć temperaturę.
I gotowe, tylko cza uważać żeby ryja nie poparzyć.
o kurde
poka efekty koniecznie
@Half_NEET_Half_Amazing Wieczorkiem, bo to na kolację.
@Half_NEET_Half_Amazing Łap.

@UncleFester
coś pięknego
@UncleFester szynką i ser ok
A ta cebula to po co?
@RACO
Dla lekkiego złamania neutralnego smaku dyni, zresztą napisałem, że opcjonalna.
Robię raz z cebulką, raz bez, jak mam ochotę.
@RACO co Ci w cebuli przeszkadza kurde gogusiu?!
@cebulaZrosolu jak to co, fszysko
Zaloguj się aby komentować