Dawno już sobie nie robiłem kwasu (jak to u mnie w domu się mówiło) Oficjalna nazwa to chyba chłodnik (chociaż chłodnik to zupa)

Przepis:

pokrojone ogórki w kostkę, trochę szczypiorku, łyżka śmietany, sól, pieprz troszkę octu, rozmieszač zalać dużą ilością wody, jak wyjdzie za mocno octowe to dolać jeszcze wody.

Wstawić na trochę do lodówki i w sam raz do obiadu

#gotujzhejto

Komentarze (4)

onlystat

@Kasjo co to za dziwna mizeria?

Kasjo

@onlystat @meciasek mizeria jest gęsta a to bardziej napój z kawałkami ogórka

Guma888

W jaka kostkę? Zakwas buraczany lepszy i można jajko do tego wrzucić. Fajna wariacja jest też z gałką lodów cytrynowych

meciasek

W sensie mizeria ale zamiast w talarki to w kostkę?

Zaloguj się aby komentować