Cóż za przypadek. Tuż przed tłustym czwartkiem na półce sklepowej pojawiły się drożdże do słodkich wypieków oczywiście trochę droższe jak normalne drożdże.


W drożdżach alkoholowych czy tych do piwa jest różnica w przerabianiu zacieru czy brzeczki.

Czy jest różnica w tych do wypieków? Niech ktoś mnie poprawi bo dla mnie to skok na kasę typu środek przeciwbólowy junior. Czyli to samo co zwykły środek tylko że napisane że mniejsze dawkowanie i inne opakowanie.


#gotowanie #pieczzhejto #gownowpis #jedzenie

732ecefe-023c-4bae-9a58-1935f60286e5

Komentarze (10)

peposlav

Ty się zapytaj lepiej z jakiej części babuni pobrano drożdże XD

wiatraczeg

@peposlav grzyby z pomiędzy palców u stóp, najlepsze do pączków

peposlav

@wiatraczeg to nie spomiędzy palców XD

maly_ludek_lego

@peposlav chyba wiem skąd Ci po głowie chodzi 😢

starebabyjebacpradem

@peposlav @maly_ludek_lego to te słynne drożdżaki z reklam swedzicipexu z RMF bądź innego radiaBZdET xD

wiatraczeg

@peposlav nie cierpię tego słownika, ****** tych ludzi, którzy specjalnie psują słowniki google, nawet nie ma alternatywy, ehh


To skąd chciałbyś wziąć te drożdże? XD

peposlav

@wiatraczeg było piwo warzone na drożdżach z modelek, a tutaj drozdze do pieczenia

cebulaZrosolu

@starebabyjebacpradem może być, że jest inny szczep drożdży który lepiej sobie radzi w słodkim środowisku, ale z drugiej strony nie walisz tam cukru tyle co do nastawu cukrówki więc jakiejś różnicy być nie powinno

mordaJakZiemniaczek

Jakby każda firma tak ciulała na 11gr to świat i tak byłby lepszym miejscem. Teoretycznie mogę sobie wyobrazić, że to jest szczep, który inaczej pracuje w większej zawartości cukrów prostych w stosunku do skrobi czy coś, ale wątpię

wiatraczeg

@starebabyjebacpradem strzelam, że te drożdże są nawet gorszej jakości lub starsze, żeby wypieki cukiernicze, które są napakowane cukrem nie urosły zbyt mocno xD no tak mi się wydaje

Zaloguj się aby komentować