Komentarze (6)

Djnx

@cebulaZrosolu Nie może nie wyjść pysznie. Pochwal się efektami.

wonsz

A ja nawet nie zdążyłem zdjęcia zrobić jak po dzisiejszych górach zrobiłem Mapo Tofu, zniknęło i nikt nie wie kiedy

Temat zbieżny z curry bo smażone tofu (może być z wołowiną) w gęstym sosiwie na ryżu, a jednocześnie tak inne że polecam sprawdzić.

cebulaZrosolu

@wonsz a sprawdzę sprawdzę, akurat mam tofu w lodówce to możnaby zrobić


Thx

cebulaZrosolu

@wonsz nie mam tej syczułańskiej pasty...

wonsz

@cebulaZrosolu no ja specjalnie kupowałem, ale ja mam chińczyka 500m od domu - https://allegro.pl/oferta/sos-chilli-z-bobem-toban-djan-lee-kum-kee-368g-17523725747


edit: w sensie nie tego, ale to kupiłem. Smakuje jak połączenie fermentowanych chilli (Tabasco i pochodne) z pastą miso: kwaśno - słono - ostre, zajebiste.


Pieprz syczuański to z kolei całkiem inna sprawa - skurwysyństwo robi dobry rozpierdol na języku, jakbyś kwasu popił albo miał refluks #hejto40plus

Fly_agaric

Też miałem, ale ja miast piersi, to filety z nóżek. Mmm.

Zaloguj się aby komentować