@bartek555 mi ostatnio smaka na kuraka w zielonym curry zrobił, to będę robił do pracy na jutro
#gotujzhejto

@bartek555 mi ostatnio smaka na kuraka w zielonym curry zrobił, to będę robił do pracy na jutro
#gotujzhejto

@cebulaZrosolu Nie może nie wyjść pysznie. Pochwal się efektami.
A ja nawet nie zdążyłem zdjęcia zrobić jak po dzisiejszych górach zrobiłem Mapo Tofu, zniknęło i nikt nie wie kiedy
Temat zbieżny z curry bo smażone tofu (może być z wołowiną) w gęstym sosiwie na ryżu, a jednocześnie tak inne że polecam sprawdzić.
@wonsz a sprawdzę sprawdzę, akurat mam tofu w lodówce to możnaby zrobić
Thx
@wonsz nie mam tej syczułańskiej pasty...
@cebulaZrosolu no ja specjalnie kupowałem, ale ja mam chińczyka 500m od domu - https://allegro.pl/oferta/sos-chilli-z-bobem-toban-djan-lee-kum-kee-368g-17523725747
edit: w sensie nie tego, ale to kupiłem. Smakuje jak połączenie fermentowanych chilli (Tabasco i pochodne) z pastą miso: kwaśno - słono - ostre, zajebiste.
Pieprz syczuański to z kolei całkiem inna sprawa - skurwysyństwo robi dobry rozpierdol na języku, jakbyś kwasu popił albo miał refluks #hejto40plus
Też miałem, ale ja miast piersi, to filety z nóżek. Mmm.
Zaloguj się aby komentować