Ale będzie pyszna kiebłasianka na kanapki w pracy. 3 raz gotowane i właśnie wystygła, aż żal otwierać.
d3000589-023b-4a50-ae35-73987ab3bd9c
JustMe

@starebabyjebacpradem wygląda jak gówno, a pewnie smakuje jeszcze lepiej

starebabyjebacpradem

@JustMe No nie wygląda najlepiej ale od razu po otwarciu czuć aromat kiełbasy i mieszanki ziół jakie użyłem.

Taki słoik na 8 bułek starczy jeżeli się smaruje, kosztowo dużo lepiej wychodzi jak taki ze sklepu a soli tu jest 70% mniej.

JustMe

@starebabyjebacpradem samoróbki zawsze będą najlepsze

starebabyjebacpradem

@JustMe Czasem czuje się jak adolf kudliński xD Widzę na drzewach owoc na dżem czy nawet na wino czy na zacier xD

W lecie rzadko mam czas usiąść na kompie bo pasuje zebrać owoce na jakis sok czy kompot a jak duzo go jest to na lepsze rzeczy xD

JustMe

@starebabyjebacpradem dla Adolfa [*] a co do "sokolego oka" do rzeczy, które można wykorzystać w lepszy sposób to mam podobnie jak i Ty - może nie w formie owoców, ale mimo wszystko - więc to na pewno lepsze zajęcie niż być zawieszonym przed kompem - co nie @Havelock_Vetinari ?

Havelock_Vetinari

@JustMe w lecie to już w ogóle jest co robic ;d Uwielbiam żniwa

starebabyjebacpradem

@JustMe Jeszcze kilka lat temu jakby mi ktoś powiedział że będę się kuchnią i ogrodem interesował to bym go wyśmiał a teraz to sam szukam co można zawekować czy zasiać by urosło xD Patrz jakie zbiory mam jak jest pogoda dobra.

66077597-44f5-4956-849f-e613a3d48f79
JustMe

@starebabyjebacpradem chłopie tylko zazdrościć takich półproduktów

starebabyjebacpradem

@JustMe Głownie przeciery się robi, a też jak chcę pomidorową w zimie mieć taką jak w lecie to kroje pomidory w ćwiartki czy całe jak są nieduże, zalewam wodą z łyżką soli i pasteryzuje. Od sezonu do sezonu starcza na styk/

starebabyjebacpradem

@JustMe Polecam wino z owoców czarnego bzu ale sok trzeba poddać obróbce termicznej bo inaczej sraka z pod Krakowa pod Poznań xD Ale w smaku i intensywności koloru nie ustępuje winom francuskim.

Zaloguj się aby komentować