Albowiem powiadam wam! Zrycjcie kapustę kiszoną, a zdrowi będziecie! U mnie kimchi na #jesiennewyzwania! #gotujzhejto #gotowanie Sam robiłem!

Przygotuj nalewkę lub przetwory z dowolnego owocu lub warzywa

Jako, że rozstałem się z alkoholem, wybór mógł paść tylko na przetwory. Dziękuję @bojowonastawionaowca za challange, do pozostałych muszę się jeszcze przygotować.

ab2b8560-e1b1-4617-8e27-dcc50fdb5b4f
81339881-7bae-4eeb-8b98-43f4a6173ec7
be2f4756-3b03-4582-b362-2584faa496c7
a8c1ade1-e157-4195-b058-962b908f1b84
9eef648f-4416-4024-b3d4-b135e915ce47

Komentarze (6)

mannoroth

@l100e kapkisz po japońsku:)

Bjordhallen

@l100e Kurde, a ja musiałem słoik wyrzucić. Drugiego cykam się otwierać Wyszło idealnie, 36h fermentowania w temp pokojowej, potem do lodówki.

Zeżarłem w 3 dni pół słoja a na 4 dzień zgniło/skislo (?)

;(

Boję się że drugi słój również idzie do kosza

Szara_Kaseta

@Bjordhallen możliwe że za szybko wsadziłeś je do lodówki, bakterie przestały pracować, za mało kwasu wytworzyły i dlatego się zepsuło. W temperaturze pokojowej może stać spokojnie tydzień-dwa żeby odfermentowało porządnie.

Szara_Kaseta

Też na jesień robię Kimchi, w dużej ilości xD Jem to potem przez pół roku

Zaloguj się aby komentować