#lidl
@JaktologinniepoprawnyWTF przecież już dość długo taka cena. Aż dziwne ze nie rośnie
A ile mają kosztować pomidory (w dodatku malinowe) w środku zimy? xD Zawsze tak jest.
@sluzbowypenis w środku zimy i kryzysu energetycznego
@JaktologinniepoprawnyWTF To jak w marketach pomidory po 25 to u rolnika będą po 30 zł...
@Tofik123 @sluzbowypenis @GazelkaFarelka No bez przesady. W netto zwykłe są teraz po 12/7 w promocji to z czego te malinowe są?
@JaktologinniepoprawnyWTF malinowe mają smak zbliżony do pomidora, a nie tektury.
@JaktologinniepoprawnyWTF @Weathervax poza sezonem wszystkie pomidory smakują jak tektura. Pomidor nie lubi zimna, traci wtedy cały smak i aromat. Mam szklarnię i dopóki jest ciepło to są pyszne, przyjdą jesienne chłody i te same pomidory z tego samego krzaka już nie smakują. Ja w ogóle nie kupuję poza sezonem bo nie dość że kosmicznie drogie to smak tyle że coś mokrego na kanapce. Lepiej jakieś ogórki konserwowe czy kiszone wyciągnąć.
@GazelkaFarelka dlatego napisałem, że smak zbliżony:)
Czasem koktajlowe są całkiem smaczne.
@JaktologinniepoprawnyWTF masz środek zimy dlatego są drogie to tak samo jak pierwsze czereśnie w kwietniu czy maju na targu są po 150 zł za kg. Te pomidory żeby urosły teraz muszą być ogrzewane i naświetlane lampami
@GazelkaFarelka Dokładniej to jak mokra tektura dlatego dziwi mnie ta cena bo kupuje się kota w worku. Matka ostatnio kupiła pomidory to twarde, blade i bez smaku. Już lepiej ketchup kupić.
@JaktologinniepoprawnyWTF Zaryzykuję stwierdzenie, że zdrowsze są przetwory np. przeciery pomidorowe (passata) z pomidorów zebranych w środku gorącego i słonecznego lata niż to co jest pędzone w zimnych szklarniach.
@GazelkaFarelka sa zdrowsze. Pomidory po przetworzeniu wytwarzaja likopen, a to dobry przeciwutleniacz i pomaga przy miazdzycy itp
Zaloguj się aby komentować