Deprecha jesienna idzie to przyda się uzupełnić omega 3 + witaminę D ( D rozpuszcza się w tłuszczach )
1 Filety oczyść i przepłucz.
2 Wrzuć do wrzątku aż mięso będzie dookoła białe. Sparzyć ją kilka sekund i wyjąć. Wrząca woda zetnie białko i zamknie soki ewnątrz. Przy odrobinie szczęście zewnętrzne ości wyjdą na wierzch i łatwiej będzie je wyjąć.
3 Posolić, popieprzyć, najlepiej pieprzem cytrynowym.
4 Skropić cytryną i położyć na rybę plasterki masła.
5 Zapakuj w folię, brytfannę albo patelnię. Obłóżmasłem i skrop cytryną.
6 Wsadzić do rozgrzanego piekarnika na 20 minut 200-220 stopni.
7 Piecz w 180 ℃ aż mięso zmięknie, W brytfannie albo aluminium to jakieś 20 minut maks.
#gotowanie ie #jedzenie enie #ryby #omega3 #ilenaoko

