@Marshalist Dzieło sztuki!
🙂 i pachnie nawet przez telefon
@Demostenes Chyle czoła za pańskie słowa uznania i po stokroć wdzięcznym jest za nie, lecz jednak gdzieś w głębi swej suszy znaczy się duszy, wyraźnie słyszę szept dobiegający zdaje się z pustostanu. Jeśli nie masz łaskawco nic przeciwko, to pozwolę sobie przytoczyć słowa, które udało mi się z tego mamrotania wyłowić i zlepić w całość -
"KURWA CI MAĆ KASIU BYŁA!, PRZECIEZ TU JEST NAPIERDOLONE JAK U CYGANKI W TOBOŁKU! ¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯
@Marshalist jest nasrane ale schludnie
@Marshalist Jak robisz żeby ci jajco nie spłynęło z grzanki?
@Opornik Robię je na osobnej patelce, a gdy są już niemal gotowe, to przekładam je na smażące się tosty, dokładam wcześniej przesmażone warzywa, dekoruje pomidorem, szczypiorkiem i natka, ścieram ser, dodaje odrobine wody, przykrywam szczelnie pokrywka i odstawiam na chwile, w czasie której dociera dopiero do mnie, w jaki chlew zamieniłem kuchnie
@Marshalist wygląda elegancko, pozdrawiam.
@Marshalist Ok ale czy ja dobrze widzę, że te żółtka są nie do końca ścięte? Zrób kanał na YT. i następnym razem taguj #fooodporn
czy ja dobrze widzę, że te żółtka są nie do końca ścięte?
@Opornik dobrze a nawet bardzo widzisz
@Marshalist o panie…jak sie robi takie zoltka???
idealne jajo
@bylembordo jestem pewien ze w necie jest masa lepszych sposobów na tego typu jajka, lecz jeśli koniecznie chcesz wiedzieć robię je ja, to proszę cię bardzo :
Mała patelnia z pokrywka, odrobina oleju, jajka, łyżka wody (albo i nie), sól pieprz, etc -powierzchnie patelni przesmarowuje olejem (pędzelek lub zwinięty w kulke kuchenny papier) wbijam ostrożnie jajka, odpalam kuchenkę, (med-hot) sole i pieprze....
Okolo 3-5 minut później - https://www.hejto.pl/wpis/to-jest-mniej-wiecej-ten-moment-gdy-wlewam-do-srodka-lyzke-wody-nastepnie-przykr
@Marshalist dziekowqc! Niech Ci Bog w glutenie wynagrodzi!
@bylembordo pamietaj aby starać się kompletnie ściąć białko i nie spalić spodu (nie ma nic gorszego niż gorzki posmak spalenizny). Moment przykrywania pokrywka wypracujesz sam.
Zaloguj się aby komentować