Zapraszam do stołu.
#jadlowpis
e4e48a5b-e419-4e88-9d2d-19331f74811b
Demostenes

@Marshalist Dzieło sztuki!

🙂 i pachnie nawet przez telefon

Marshalist

@Demostenes Chyle czoła za pańskie słowa uznania i po stokroć wdzięcznym jest za nie, lecz jednak gdzieś w głębi swej suszy znaczy się duszy, wyraźnie słyszę szept dobiegający zdaje się z pustostanu. Jeśli nie masz łaskawco nic przeciwko, to pozwolę sobie przytoczyć słowa, które udało mi się z tego mamrotania wyłowić i zlepić w całość -


"KURWA CI MAĆ KASIU BYŁA!, PRZECIEZ TU JEST NAPIERDOLONE JAK U CYGANKI W TOBOŁKU! ¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯

Zielonypomidor

@Marshalist jest nasrane ale schludnie

Opornik

@Marshalist Jak robisz żeby ci jajco nie spłynęło z grzanki?

Marshalist

@Opornik Robię je na osobnej patelce, a gdy są już niemal gotowe, to przekładam je na smażące się tosty, dokładam wcześniej przesmażone warzywa, dekoruje pomidorem, szczypiorkiem i natka, ścieram ser, dodaje odrobine wody, przykrywam szczelnie pokrywka i odstawiam na chwile, w czasie której dociera dopiero do mnie, w jaki chlew zamieniłem kuchnie

Iknifeburncat

@Marshalist wygląda elegancko, pozdrawiam.

Opornik

@Marshalist Ok ale czy ja dobrze widzę, że te żółtka są nie do końca ścięte? Zrób kanał na YT. i następnym razem taguj #fooodporn

Marshalist

czy ja dobrze widzę, że te żółtka są nie do końca ścięte?


@Opornik dobrze a nawet bardzo widzisz

da668833-b81c-4fb0-8458-03c9e0b80f4b
bylembordo

@Marshalist o panie…jak sie robi takie zoltka???

Marshalist

@bylembordo jestem pewien ze w necie jest masa lepszych sposobów na tego typu jajka, lecz jeśli koniecznie chcesz wiedzieć robię je ja, to proszę cię bardzo :

Mała patelnia z pokrywka, odrobina oleju, jajka, łyżka wody (albo i nie), sól pieprz, etc -powierzchnie patelni przesmarowuje olejem (pędzelek lub zwinięty w kulke kuchenny papier) wbijam ostrożnie jajka, odpalam kuchenkę, (med-hot) sole i pieprze....

Okolo 3-5 minut później - https://www.hejto.pl/wpis/to-jest-mniej-wiecej-ten-moment-gdy-wlewam-do-srodka-lyzke-wody-nastepnie-przykr

bylembordo

@Marshalist dziekowqc! Niech Ci Bog w glutenie wynagrodzi!

Marshalist

@bylembordo pamietaj aby starać się kompletnie ściąć białko i nie spalić spodu (nie ma nic gorszego niż gorzki posmak spalenizny). Moment przykrywania pokrywka wypracujesz sam.

Zaloguj się aby komentować