Siedzę dzisiaj w domu, mam czas, więc na drugie śniadanie przygotowałem onigiri z nadzieniem tuna-majo. Zrobiłem więcej i chciałem zabrać sobie jutro do pracy, niestety mój syn pożarł wszystko. Proste to danie a jak smaczne i sycące. Jako nadzienie można też zastosować coś zdrowego, przykładowo kimchi, albo te słone japońskie śliwki.

Polecam!

#gotujzhejto #jedzzhejto #jedzenie #japonia

1f646a3e-722a-485f-9760-e015b5465487

Komentarze (4)

SilverMonkey

@adamszuba fajne są też posypki furikake do ryżyku, ale to już więcej kombinowania ze składnikami

adamszuba

@SilverMonkey Okazuje się, że są też gotowe posypki. Zaraz sobie kupię.

SilverMonkey

@adamszuba właśnie o gotowce mi chodziło

cweliat

@adamszuba ech wakacjami zapachniało

Zaloguj się aby komentować