Przeterminowane mięso, wyroby seropodobne. Food trucki pod lupą

Aż 69 proc. sprawdzonych food trucków wprowadzało klientów w błąd w kwestii składu oferowanych potraw - wynika z kontroli Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS). Kontrolerzy ujawnili także przypadki używania przeterminowanego mięsa i niewłaściwego przechowywania żywności.


//Smacznego


#wiadomoscipolska #gastronomia #foodtruck

Rmf24

Komentarze (4)

Rmbajlo

To weź niech skontrolują te budy na wydarzeniach

100mph

Najgorsze scierwo w cenie premium z budy na kolach.

artu3131

@rith Właśnie dziwne, że stacje benzynowe z wątpliwej jakości paliwem potrafią z nazwy i lokalizacji wymienić, a „jadłodajnie”nie.

Widocznie kondycja auta ważniejsza niż zdrowie człowieka.¯\_(ツ)_/¯

Zaloguj się aby komentować